GM Gadir Guseinov campió XLI Open Internacional Barberà del Vallès 2018

 Gadir Guseinov campió, i sis normes internacionals.  (descarrega DOSSIER) 

Vídeo resum

Del 4 al 12 de Juliol s’ha jugat en els locals de Torre d’en Gorgs la 41ª edició de l’Open Internacional de Barberà del Vallès.

Entre tots hem fet créixer un gran torneig, la promoció de la ciutat i la coincidència amb la festa major la clau, el suport del consistori fonamental.

Han participat  més de 220 jugadors/jugadores  de 18 nacionalitats, el nivell esportiu es el més alt de les últimes edicions 50 Titulats, 15 Gran Mestres, 12 Mestres Internacionals, també destacar la representació femenina amb 5 Titulades Internacionals i 2 Grans Mestres, on han tingut destacat protagonisme en els primers taules.Destacar les activitats paral·leles del torneig:

  • 29 de juny, presentació del torneig, exhibició de partides a cegues a càrrec del GM Àlvar Alonso, El jove mestre derrota sense visualitzar les partides a quatre representants  locals, dos jugadors del club d’escacs i dos destacats representants polítics, bona presència de públic i d’autoritats locals.

 

  • 7 de juliol, torneig blitz a la plaça de l’ajuntament, han participat mes de 60 jugadors, d’ells 20 Titulats Internacional, un matí esplèndid en l’entorn de la Festa Major, el guanyador incontestable Gadir Guseinov.

Classificació Final ràpides 7 de juliol Chess-results

  Nombre FED FIDE Pts
GM Guseinov Gadir AZE 2626 9
GM Krysa Leandro ARG 2460 7
GM Ortiz Suarez Isan Reynaldo CUB 2572 7
GM Muñoz Miguel ESP 2622 7
IM Aguero Jimenez Luis Lázaro CUB 2470 7
IM Cori Quispe Kevin Joel PER 2328 6,5
IM Mohammad Nubairshah Shaikh IND 2315 6
GM Oliva Castaneda Kevel CUB 2417 6
GM Perez Mitjans Orelvis ESP 2401 6
GM Manolache Marius ROU 2419 6

El torneig Internacional començava el 4 de juliol, el format en tres grups per categories naturals, en el grup principal jugadors de reconegut nivell internacional, els azeríns Gadir Guseinov i Guliyev Namig,  el cubà Isan Reynaldo Ortiz, el peruà Jose Eduardo Martínez Alcantara, l’actual campió de Catalunya Hipòlit Asis, el Chile Rodrigo Vázquez   recent guanyador de l’Open  de Sant Sebastià, i destacar la presencia de Eugenio Torre,  una llegenda dels escacs mundials, el filipí va ser el primer Gran Mestre asiàtic i té reconegudes victòries contra Spassky, torneigs per davant de  Karpov, o ser el segon de Bobby Fischer, nombrosa participació local i de les comarques, en el grup Principal en Dani Alsina, Jonathan Alonso i Benjamín Pérez.

L’alcaldessa de Barberà la Sra. Silvia Fuster, ha donat la benvinguda als participants invitant-los a gaudir  també de la Festa Major, que Barberà es una ciutat d’acollida i que gaudeixin de la seva hospitalitat. Ha realitzat la jugada d’honor amb l’actual Campiona Femenina de Catalunya la jugadora del Barberà Yolanda Castillo.

El president de l’entitat Victor Pont, ha volgut destacar que, fer possible aquest Torneig no només és mèrit de l’entitat, ja que sense el suport del Consistori i de la Federació Catalana d’Escacs no seria possible. És molt important haver arribat a la 41à edició, un mèrit de molta gent i de les institucions que ens han donat suport.  

Des de la primera ronda del campionat la delegació india amb més de 30 participant,  ja va donar mostres d’estar molt ben preparats, destacar especialment las actuacions de  Gulyev Naming 12 anys i P. Iniyan Mestre Internacional de nomes 16 anys, i la revelació Manish Kadam de tan sols 9 anys, tindrem que prendre nota de l’escola india.

Arribant a les dos ultimes rondes semblava que el indi Iniyan ho tenia relativament bé per mantindre l’avantatge amb cinc victòries i tres taules, llavors arriba la partida clau  Guseinov necessitava la victòria per seguir aspirant al títol, jugava contra el cubà Luis Aguero que estava realitzen un torneig mol sòlit, Guseinov guanya una partida espectacular en un final complicadíssim.

Arriben a la darrera última ronda, amb dos jugadors empatats a 6.5 punts P. Iniyan s’enfronta al GM italià Andrea Stella i Gadir Guseinov s’enfronta al actual Campió de Catalunya Tommy Asis, P. Iniyan signa unes taules sembla que precipitades i possiblement especulant que tenia millor desempat, deixant el torneig en mas del resultat de la primera taula, les ganes de guanyar de Tommy l’han porta a una combinació d’atac no prou valida, tinguen que inclinar el rey davant del que  a sigut el campió de la 41ª edició de l’Open Internacional de Barberà del Vallès, el Gran Mestre Gadir Guseinov.

Destaquem que per primer cop s’han aconseguit 6 normes internacionals, i això es un signe més d’un gran torneig.

Classificació Final Grup A  Chess-results

Nombre FED Pts.
Guseinov Gadir AZE 7,5
Iniyan P IND 7
Ortiz Suarez Isan Reynaldo CUB 6,5
Stella Andrea ITA 6,5
Gonzales Jayson PHI 6,5
Karthik Venkataraman IND 6,5
Martinez Alcantara Jose Eduardo PER 6
Oliva Castaneda Kevel CUB 6
Asis Gargatagli Hipolito ESP 6
Munoz Miguel ESP 6

En el Grup B, domini de principi a fi del Jugador del Catalunya David Vigo, a qui si li ha servit la tàctica de Iniyan, guanyar les cinc primeres partides i taules les quatre restants. Els indis Anshul Saxena i Ishaan Bansal han pactat taules, permetent a Vigo acceptar les seves i assegurar-se el campionat, que repeteix per 3er cop, en 2012 i 2015.

Classificació Final Grup B    Chess-results

Nombre FED Pts.
Vigo Allepuz David CAT 7
Saxena Anshul IND 6,5
Fernandez Martin Javier CAT 6,5
Ishaan Bansal IND 6,5
Aagam Aditya E IND 6
Bhuta Hriday IND 6
De La Plaza Gras Jordi CAT 6
Segarra Calderer Albert CAT 5,5
Fabre Massana Miquel CAT 5,5
Planella Sanchez Jordi CAT 5

El Grup C ha sigut un torneig molt disputat, amb diferents canvis de líder, fins que  a la penúltima ronda el jugador del Llinar Sergio Collazo, que havia perdut la primera ronda contra la jugadora d’ Argentona Alba De Lomas, aconsegueix una remuntada espectacular guanyat 7 partides de forma consecutiva i en la última ronda al indi Ankit Dalal, sumant 8 punts de 9 possibles.

Classificació Final Grup C   Chess-results

Nombre FED Pts.
Collazo Gibanel Sergio CAT 8
Ruiz Herrero Victor CAT 7,5
Calafell Marques Jose CAT 7
Muntal Corrales Arnau CAT 6,5
Maqueda Berdugo Francisco CAT 6,5
Sole Bove Josep CAT 6,5
Diaz Rendon Nicoll CAT 6
Ankit Dalal IND 6
Castaneda Munoz Antonio CAT 6
Membrives Pino Didac CAT 6

Vídeo Resum

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari